По думите му ГЕРБ трябва да преосмислят, че стратегията, че подкрепят

...
По думите му ГЕРБ трябва да преосмислят, че стратегията, че подкрепят
Коментари Харесай

Кирил Петков: Правителството няма да падне, Борисов получи една загуба

По думите му ГЕРБ би трябвало да премислят, че тактиката, че поддържат държавното управление, само че са недоволни от него не работи за тях.

" Нещото, което работи за тях, ще работи и за България - стига толкоз мусене, стига игрички. Време е да работим за хората. Надявам се, че това което ни държи дружно с ГЕРБ не е единствено евроатлантическата устременост, а работата против корупцията, бюджетът с 12 милиарда лева за вложения, повишение на пенсиите с 12 % ", добави Петков, визирайки вчерашните думи на Борисов по време на националното заседание на ГЕРБ във Велико Търново. 

Лидерът на ГЕРБ съобщи, че две неща могат да изкарат партията му от ръководството и те са по-важни и от евроатлантизма - бюджетът и корупцията. " Ако в този бюджет няма политиките на ГЕРБ, поименно изписани, аз знам парламентарната група какво ми споделя с тази опасност, само че аз ще се причисля към нея. Няма ли го писано, няма ли го обезпечено, няма да се поддадем повече ", безапелационен бе Борисов.

Според Кирил Петков обаче бюджетът, обявен от финансовия министър Асен Василев, е изработен извънредно съзнателно.

" Имаме месец и половина да обсъждаме бюджета. Мисля, че всички реагират следизборно, някак прекомерно. Всеки кмет, без значение от коя партия е, в случай че има сполучлив план той ще бъде прегледан ", съобщи съпредседателят на Политическа партия.

Петков запита задочно Борисов дали поддържа този началник на ДАНС, който е предизвикал такава голяма вреда на изборите или не. Той добави, че президентът поддържа ръководителя на агенцията и ако лидерът на ГЕРБ също го поддържа, то поражда въпросът за синхрона сред двамата. Съпредседателят на Политическа партия добави, че очевидно сега ДАНС не се координира с премиера, а Румен Радев би трябвало да премисли държанието си.

По отношение на дерогацията, Кирил Петков бе безапелационен, че би трябвало да се проверяват всевъзможни благоприятни условия за злоупотреби, с цел да сме сигурни, че сме в границите на европейските закони.

" Падане на дерогацията след три дни ще усили цената на дизела и бензина ", уточни Петков. Той добави, че данъчните приходи от 100 млн. лева също ще спрат.

Ако желаят дерогацията да се прекъсне, след ротацията Мария Габриел да поеме отговорността, уточни политикът.

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР